Heb jij een vraag mail die dan naar info@sasjabrouwers.com

Naar welk land ga jij het liefst op vakantie?  Ik ben dol op zonvakanties maar ook de wintersport vind ik helemaal te gek. Als ik moet kiezen ga ik toch voor Mexico.

Als je geen zangeres zou zijn wat zou je dan doen? Ik heb altijd een eigen winkeltje in sieraden gehad. Ik verkocht handtassen, haar spulletjes, sieraden. Ik heb ook 3 jaar de Swarovski zaak van mijn ouders gerund dus ik weet zeker dat ik dan een eigen winkel had gehad. Ik ben een juweliersdochter dus waarschijnlijk dan iets in de juweliersbranche.

Ben jij ergens onzeker over? Pffff waar zal ik beginnen 😉 haha nee zonder gekheid. Ben vroeger op school veel gepest en merk dat je dat toch mee neemt in je volwassen leven. Onzekerheid over niet leuk gevonden worden, je altijd minder voelen dan een ander hebben heel lang de boventoon gevoerd. Sinds een paar jaar heb ik gemerkt dat het alleen voor MIJ een probleem is dus ik heb dat allemaal van me af gezet. Ik hoorde vaak “mensen moeten je nemen zoals je bent” en daar sta ik 1000% achter.

Zet jij je in voor een goed doel? Goeie vraag na de vorige :-) ik zal me altijd hard maken tegen pesten, vooral op school. Heb twee meiden en moet er niet aan denken dat ze gepest worden. Dat gebeurt nog veel teveel. Pink Ribbon draag ik ook een warm hart toe omdat mijn moeder borstkanker heeft gehad en 1 op de 9 vrouwen deze vreselijke ziekte krijgt. Maar ik schrik ook van het feit dan 1 op de 1500 mannen borstkanker krijgt. Daarom treed ik geregeld op voor dit fantastische doel! Daarnaast ben ik vriendin van Michael Wings. Een stichting die zorgt voor internet aan bed op kinderafdelingen in ziekenhuizen en zorgcentra. Ik ben er zelf bij geweest in Friesland dat ze daar op de kinderafdeling speciale laptops kregen met hygiënische toetsenborden. Dat was erg bijzonder.

Van wie ben jij nou echt maar dan ook echt fan, ondanks dat je zelf artiest bent? Ik ben niet echt FAN van een artiest. De muziek waar ik graag naar luister is van o.a.  Josh Groban, Michael Buble, Celine Dion, Faith Hill. Ik zit geregeld op you tube waar ik nieuwe muziek ontdek wat ik dan op mijn Ipod zet. Ben dol op musicals en van kinds af aan is Barbara Streisand altijd mijn grote voorbeeld geweest. In de Nederlandstalige muziek zijn Ruth Jacott en Anita Meyer grote voorbeelden voor mij.

Hoe ziet de inrichting van jou huis eruit? Vroeger had ik alles koloniaal met veel bruin riet. Toen ik Eric leerde kennen moesten we twee inrichtingen mixen. Dat was best nog een ding. Eric houdt van strak. Had knalrode gordijnen, rode leren stoel. En dat is totaal niet mijn kleur 😉 We hebben de perfecte middenweg gevonden. Zwart, wit,  zilver, grijs. Muren zijn strak en spierwit. In de keuken een grijze muur. Zwarte bank. Glazen eettafel en qua kaarsjes en spulletjes veel zwart/wit. We zijn allebei dol op Boeddha’s dus die zie je bij ons in de woonkamer en in de tuin. Onze slaapkamer heeft een open badkamer met aqua blauwe tegeltjes en daar pas ik ook ons beddengoed op aan.

Jij wilt bij een optreden altijd de foto’s zien die je met fans maakt, heb je daar een rede voor? Hahaha deze is erg leuk. Ik merk dat steeds meer fans door hebben dat ik idd de foto’s wil zien. Dat komt doordat ik in het verleden heel vaak mailtjes kreeg “Oh wat jammer ik had mijn ogen dicht”, “Wat balen de foto is niet scherp” of ik stond tijdens de foto maken weer eens te kletsen en zag dan later een foto terug op facebook waar ik raar op stond. We zijn allemaal een beetje ijdel :-) en willen leuk op een foto staan. Dat heb ik zelf ook als ik met iemand op de foto ga. Dus vandaar.

Wat is jou lievelings eten? Je kunt mij ècht wakker maken voor Sushi!! Ik kook zelf erg graag en ben dol op pasta’s en Indische rijsttafels. Vis (vooral zalm) vind ik ook heerlijk. Eric is dol op de hollandse pot en ik moet eerlijk zeggen dat ik dat ook wel heel lekker vind. Vooral de stamppotten in de winter.

Waar heb je een hekel aan? Pfffff goeie vragen allemaal hoor 😀 Ik heb een hekel aan mensen die oordelen over iemand zonder diegene te kennen, of mensen die de mening van een ander overnemen. Ik vind het ook vreselijk dat door social media mensen niet meer de moeite nemen om elkaar te bellen. Platte tekst kun je anders interpreteren waardoor er onnodig problemen ontstaan. Dit alles samengevat betekend dat ik een hekel heb aan ruzie.

Wat is je grootste wens? Ik wilde altijd een liefdevol gezinnetje en gelukkig heb ik die. Daarom is mijn wens van dit moment dat ik bekender mag worden bij meer mensen in Nederland. Dus toch een grote doorbraak. Een nummer 1 hit? Ik zou liegen als ik nee zeg maar het is voor mij heel belangrijk dat ik veel mensen blij kan maken met mijn eigen muziek. Dus niet alleen met covers. Ik merk de laatste tijd dat vooral “Jij bent de liefde van mijn leven” fantastisch wordt mee gezongen. Dat bezorgt me ècht kippevel op het podium. MIJN liedje, niet die van Ruth Jacott, niet de songfestival medley met allemaal bekende nummers, nee een liedje van Sasja Brouwers zelf :-)!!!

Waarom ben je altijd aan de lijn, je bent toch goed zo? Dank je wel #bloos en tja waarom? Vroeger deed ik dat om aan het ideale plaatje te kunnen voldoen maar al snel is dat veranderd. Ik doe dat puur voor mijn gezondheid. Veel mensen geloven me niet maar qua BMI heb ik obesitas. Ben het daar zelf ook niet helemaal mee eens hoor hahaha want ik ben niet ongelooflijk heel erg dik. Maar er zijn nou eenmaal statistieken voor en tja dan ben ik dus toch te zwaar. Ik merk dat ook aan mijn conditie hoor 😉 Mijn probleem is dat ik niet ontbijt en 9 van de 10 keer ook geen behoorlijke lunch eet. Ik ben ook nog eens niet zo dol op water dus drink te weinig. Drink op een dag veel te veel koffie en kan het nog steeds niet opbrengen om te stoppen met roken. Maar ik doe mijn best. Qua uiterlijk ben ik erg blij met bijvoorbeeld Adele. Een geweldige zangeres, bekend over heel de wereld en gèèn maatje 38. Vroeger dacht ik werkelijk dat je alleen kon doorbreken als je dun was, met dat fabeltje ben ik nu wel klaar 😉 Ik ben zoals ik ben en een maatje meer of minder moet dan niet uitmaken want mijn stem blijft hetzelfde en mijn persoonlijkheid veranderd ook niets als ik afval. Toch werk ik momenteel hard aan mijn conditie omdat dat voor mij ook beter is voor een optreden.

Met wie wil je nog graag een duet opnemen en waarom? Ik krijg deze vraag geregeld en moet toch iedere keer weer even nadenken. Wat het eerste in mij opkomt is René Froger. Waarom? In de eerste plaats omdat ik denk dat onze stemmen heel goed bij elkaar passen maar ook omdat ik de kans heb gehad René te volgen tijdens de Toppers concerten. Altijd aardig, vriendelijk en heel professioneel. Ik heb jaren de wens gehad om met Edwin van Hoevelaak een duet op te nemen omdat hij naast een fantastische producer/schrijver ook een hele goede zanger is. Maar bovenaan staat toch wel een duet met Ruth Jacott, wat een vrouw en wat een energie op het podium. Ik denk dat ik van haar nog veel kan leren dus samen een kopje koffie doen en praten over het vak mag ook hoor hahaha.

Wat is je slechtste eigenschap en wat wil je veranderen aan jezelf? Ik wil zeker niets veranderen aan mezelf. Zou wel willen dat ik eerder dingen had ingezien/geleerd. Ik ben een goedgelovig mens, ‘grote bek, klein hartje’. Daardoor wordt er vaak misbruik van je gemaakt. Dat is algemeen bekend en toch, nu ik 45 ben heb ik dat pas echt  door en laat ik dat niet meer toe. Slechtste eigenschap is dat ik altijd wil dat iedereen mijn ‘vriendje’ is en dat ik zeer zeker gèèn ochtendmens ben hahaha 😉

Wat is tot nu toe je hoogtepunt in jou zangcarriere? Zonder enige twijfel de concerten van de Toppers!!! Ik ben reeël en besef dat ik zelf, solo de Arena nooit vol krijg. Toch was het altijd een droom van mij en voor zoveel mensen te staan en die kans heb ik gekregen. Drie avonden voor 67.000 mensen optreden is het mooiste dat ik ooit heb meegemaakt.

Hoe kijk jij tegen je fans aan, ik bedoel daarmee heb je nooit eens het gevoel van pffff daar staat er weer 1 die WEER met mij op de foto wil. Kan me voorstellen dat je daar wel eens van baalt, of heb je zoiets van, van de fans moet ik het hebben en baal je er echt NOOIT van? Ik ben dol op mijn fans en dat meen ik. Ik zou niet zonder kunnen. Mensen die je beetje bij beetje steeds beter leert kennen en die je ten aller tijden steunen en naar je optredens komen. Het geeft me ook een heel goed gevoel als ik de vaste fans zie staan in de zaal. De vele kadootjes die ik krijg krijgen ook allemaal een  mooi plekje op mijn kantoor. “Pfffff daar staat er weer 1 die WEER met mij op de foto wil” dat heb ik werkelijk NOOIT!! Ben foto freak en probeer ook altijd alle foto’s van social media te pikken en plaats ze op mijn facebook. Dat ik een keer moe ben of niet helemaal lekker waardoor ik misschien wat afwezig ben, dat gebeurt wel eens. Maar ook dan ben ik eerlijk en zal ik dat altijd zeggen. Zonder mijn fans hoef ik geen cd’s te maken en komt er niemand naar mijn optredens.

Met deze vraag wil ik niet zeggen dat jij niet groot bent, maar hoe kijk jij bv tegen een Froger aan of een Glennis Grace? Kijk jij naar tegen hun op omdat ze hele bekende artiesten zijn, of heb je zoiets van iedereen is bij mij gelijk? Lief dat je dat zegt maar ik besef heel goed dat ik qua bekendheid geen ‘grote’ artiest ben zoals René en Glennis. Ik kijk zeker niet NAAR tegen dat soort collega’s op. Ik benijd ze wel. Eerlijk is eerlijk. Als je ‘bekend’ bent gaan bepaalde dingen toch makkelijker, dan ben je populair en aantrekkelijker om geboekt te worden. Het is ook leerzaam om te zien hoe hun daarmee omgaan. Ik ken Glennis  van vroeger, traden samen op op het Jordaan Festival. Allebei onbekend maar met dezelfde passie. Dat zij ‘het’ heeft bereikt geeft mij een gevoel van ‘het kan dus ècht, als totaal onbekende bij het grote publiek doorbreken’ en maakt me heel gedreven om mijn droom na te streven. Als ik 50 ben en ik kan  lekker optreden ben ik een gelukkig mens maar ik zou liegen als ik niet toegeef dat ik een grote doorbraak in Nederland/België ambiër dus daar ga ik dan ook de komende jaren 1000% voor 😀

Hoe combineer jij je optredens met het moederschap.Het lijkt mij nl niet makkelijk om je kind bij “iedereen” achter te moeten laten.Of heb je een vaste oppas??? Aan de ene kant vind ik het niet makkelijk idd. We doen alles zelf, de boekingen, afspraken maken en dan uiteraard de optredens. Overdag steek ik veel tijd in mijn social media, optredens regelen, mailen en klanten bellen, nummers instuderen, stemoefeningen doen. Maar mijn meiden weten niet beter. Ze zijn ontzettend lief en iedere dag is er altijd een moment dat de computer uit gaat en het “meiden” tijd is. Ik bedenk me aan de andere kant ook dat van heel veel kindjes beide ouders werken. Als ze op school zijn dan kan ik flink doorwerken dus het is prima te combineren. Kirsten komt uit een eerder huwelijk en is de helft van de week bij haar papa. Ik heb met hem een goede verstandhouding dus als ik een optreden heb kan ze 9 van de 10 keer daar terecht. Dus dat is ideaal. Jaydee is wat jonger en ik wil niet teveel onrust in haar leventje en gelukkig past mijn beste vriendin altijd op haar. Daarnaast, als zij niet kan, heb ik mijn ouders nog. In het weekend brengen we haar naar opa en oma tenzij het nachtwerk wordt dan komt mijn vader meestal bij ons thuis oppassen.

Hoe bereid jij je voor op een optreden? Ik ga meestal in een warm bad, bakkie thee erbij, heerlijk ontspannen. Dan ga ik inzingen, optutten en gaan we richting het optreden. Vlak voor ik op ga wil ik altijd even een momentje voor mezelf. Soort van oppeppen zeg maar 😉

Stel je hebt een dag vrij wie bel je het eerste? Ik merk dat ik toch even moet nadenken bij deze vraag hahaha, ik bel geregeld met mijn moeder en mijn beste vriendin. Maar dat doe ik niet perse alleen op een vrije dag 😉 sociaal gezien zou ik op een vrije dag heeeeeel veel mensen willen bellen waar ik een bakkie mee wil doen. Ik heb gelukkig alleen maar mensen die begrijpen dat ik het erg druk heb. Meestal hebben ze zelf ook een druk bestaan. Dat is heel fijn. Ik kan geen  mensen in mijn leven hebben die verwachten dat ik iedere week bel of langs kom.

Hoe vaak doe jij stemoefeningen per week en vinden je buren dat leuk ? Ik doe iedere dag mijn stemoefeningen. Het gebeurt wel eens dat ik oversla hoor. Ik zing sowieso altijd in voor een optreden en dan wil het nog wel eens gebeuren dat als ik op zondag geen optreden heb dat ik op die dag geen zangoefeningen doe. Ik woon in de buurt van Schiphol en daardoor hebben we dubbel glas 😉 in mijn geval wel zo handig dus ik heb de buren er nog nooit over horen klagen.

Wie is jou voorbeeld, inspirator? Ik kreeg een soortgelijke vraag “van wie ben jij fan” maar toch is deze anders want mijn inspirators zijn mijn ouders. Mijn moeder zong ook vroeger dus muziek is me met de paplepel ingegeven. Ik ben opgegroeid in een liefdevol gezin en mijn ouders hebben altijd een eigen zaak gehad. Altijd hard werken. Ook heb ik van mijn ouders geleerd dat ik de enige ben die mijn dromen uit kan laten komen en dat je je niet uit het veld moet laten slaan door tegenslag.

Ga je misschien nog Engelstalige nummers maken want die zing je ook zo mooi? Dank je wel voor het compliment en ik zeg nooit nooit. Maar voor nu maak ik de keus voor het Nederlandstalige lied. IEDEREEN in Nederland verstaat dat :-)

Wat zou je nog het liefst willen bereiken in je carriere? Oh daar maak ik geen geheim van 😀  ik wil graag doorbreken bij het grote publiek en meer mensen blij maken met mijn muziek!

Vind je het niet jammer dat jou muziek niet te horen is op de radio onder andere op 538? Dat vind ik zeker jammer want als dat soort radio stations je draaien bereik je veeeel meer mensen, maar helaas moet je eerst een  hit hebben en het is ook een kwestie van gunnen. Maar we geven niet op hoor :-) wie weet…..ooit.

Bedenk jij zelf een thema waar je over wilt zingen? Ja, alleen dan kan ik het nummer met gevoel zingen. Toen ik 18 was is mij gevraagd een liedje van Marianne Weber te zingen, een door en door levenslied. Daar heb ik nee op gezegd omdat ik vond dat ik daar te jong voor was. Had zelf nog weinig mee gemaakt in mijn leven en kon dus niet het juiste gevoel in dat nummer leggen. Ik wil mensen raken en dat kan alleen als je weet waar je over zingt.

Zijn jou meiden ook muzikaal? Mijn oudste is zeker muzikaal en heeft een goed gevoel voor ritme. Zingen kan ze ook. De jongste is heel goed in teksten onthouden, ze zingt in no time mijn liedjes mee als ik zelf nog druk aan het repeteren ben haha. Regelmatig zingen we samen en dat is wel enorm emotioneel voor deze emo muts maar zooooo heerlijk om te doen.

Als je bij de supermarkt bent voor een boodschapje en een fan van jou komt naar je toe voor een foto of handtekening doe je dit dan ook of zeg je dan heel eerlijk nee nu niet ik heb een vrije dag? Dan doe ik dat zeker 😀

Als er een fan ergens mee zit en wil er met iemand over praten.Ben jij dan iemand die zegt je mag het aan mij kwijt? Ja zo iemand ben ik dan. Ik heb niet altijd heel veel tijd maar heb het al een paar keer gehad dat via de mail of via inbox op facebook ik hun verhaal lees en dan reageer. Ik vind het fijn als ik iemand kan helpen maar als het heel zwaar en moeilijk is raad ik ook altijd aan te praten met iemand uit hun omgeving. Ik heb nu contact met een fan die onzeker is, dat heb ik zelf ook altijd gehad vooral in mijn schooltijd. Dus ik kan die gene steunen doordat ik weet waar het over gaat. Als die persoon bij een optreden is vraag ik ook altijd even hoe het gaat.

Wat is jou lieveling’s huisdier? Ben gek op paardrijden dus ook op paarden. We hebben thuis 4 katten en ik ben opgegroeid met honden maar door mijn werk heb ik daar helaas geen tijd voor. Ik ben eigenlijk dol op alle dieren maar deze 3 staan bovenaan mijn lijstje